
 

May 1st Transfer List 
NSAA Bylaw 2.7.8 and 2.7.8.1 

 
Q: What does it mean to be placed on the NSAA May 1st Transfer List? 
 
A:  Students who wish to transfer from one Nebraska school to another Nebraska school (pending final 
current legislation approval) must have the school to which the student is transferring enter the 
student’s name in the NSAA online database no later than May 1st. 
 
 
Q:  Should incoming 9th graders be placed on the May 1st Transfer List? 
 
A:  No, NSAA Bylaw 2.6.3 allows 9th graders to enter the high school of his/her choice and be eligible 
immediately if eligible in all other respects. 
 
 
Q:  If a student’s name is placed on the May 1st Transfer List can he/she return to his/her home school 
district and be eligible immediately? 
 
A:  No, NSAA Bylaw 2.7.8.1 does not allow the student a subsequent transfer without sitting out 90 
school days unless there is a change of domicile. 
 
 
Q:  How many times can a student take advantage of the May 1st Transfer List? 
 
A:  Per NSAA Bylaw 2.7.8.3 students are allowed to take advantage of the May 1st Transfer List one time 
during their high school  years. 
 
 
Q:  How does a school know whether or not an incoming 10th, 11th, or 12th grade student’s name has 
previously been on a May 1st Transfer List? 
 
A:  Ask the student and his/her legal parent(s), and then follow up with the school in which the student 
is transferring from. 


